Geografická olympiáda a výnimočný úspech našej žiačky!

Geografická olympiáda                     

Dňa 23. 11. 2022 sa uskutočnilo školské kolo Geografickej olympiády, ktoré prebiehalo online formou a to v dvoch kategóriách ( F – žiaci 6. a 7. ročníka a E – žiaci 8. a 9. ročníka). Spolu sa do súťaže zapojilo 23 žiakov, z toho sa 20 žiakov stalo úspešnými riešiteľmi školského kola. Prví traja v každej kategórii postúpili do okresného kola, ktoré sa uskutočnilo prezenčnou formou 31. marca v Poprade. Našu školu reprezentovalo 6 žiakov (v F kategórii: Ľubica Silvajová, Ema Michalková a Marek Pukač, v E – kategórii: Alena Gregušková, Oliver Kostolány  a Tomáš Gurecka). Najlepšie si s náročnejšími úlohami poradila Alenka Gregušková, ktorá E – kategóriu vyhrala. V kategórii F sa na 7. mieste sa umiestnila Ľubica Silvajová a stala sa tak  úspešnou riešiteľkou. Na krajské kolo, ktoré prebehlo 26. 4. 2023 v Prešove postúpila A. Gregušková. Jej záujem o geografiu, snaha naštudovať si nové témy, šikovnosť a už aj minuloročná skúsenosť jej pomohli uspieť aj v tomto kole súťaže, keď sa umiestnila na 2. mieste a postúpila do celoštátneho kola Geografickej olympiády, ktoré sa uskutočnilo 26. a 27. 5. v Tatranskej Lomnici. (Mgr. J. Vrbenská)

Výnimočný úspech našej žiačky!

Alenka Gegušková si priniesla  z celoštátneho kola Geografickej olympiády v kategórii E v Tatranskej Lomnici zlatú medailu! Konkurencia bola veľmi veľká. Všetkých 32 účastníkov celoštátneho kola sa stalo úspešnými riešiteľmi. Alenka získala zo 100 možných – celkom 96 bodov. Súťažilo sa v teoretickej časti  (monotematická časť + témy teoretickej časti) a v praktickej časti testu, kde dosiahla dokonca plný počet bodov.

Alenke srdečne blahoželáme k veľkému úspechu!

Úspešný človek robí to, čo miluje. Alenka urobila pre tento úspech trošku viac ako ostatní, pretože ju to baví a prináša jej to radosť. Prajeme jej ešte veľa geografických, cestovateľských zážitkov a keďže je žiačkou 9. ročníka tak jej prajeme aj veľa šťastia, dobrých pedagógov a kamarátov na strednej škole. (Mgr. J. Vrbenská)


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.