Prekážkový beh Štrbský kamzík 2024

V náhradnom termíne dňa 25. júna organizovala naša základná škola v spolupráci s dobrovoľníkmi zo ŠK Štrba Olympijský deň na Štrbskom Plese, ktorého súčasťou bol prekážkový beh „Štrbský kamzík“. Podujatie otvorili žiaci (Matúš Závacký a Ella Bajčičáková), ktorí priniesli olympijskú pochodeň a spoločne s olympioničkou Vierkou Klimkovou tak zahájili Olympijsky deň na Štrbskom Plese. V rámci otvorenia sme predstavili aj nového, oficiálneho maskota prekážkového behu „Štrbský kamzík“ .

Do pretekov sa zapojili žiaci našej školy a žiaci z 10 pozvaných škôl. Pozvanie prijali aj žiaci z našej partnerskej školy zo Štěpánkovíc (CZE). Prihlásených  bol  306 žiakov, avšak nie všetci nabrali odvahu  postaviť  sa na štart. Nakoniec pretekalo 259 detí.

Súťaže sa zúčastnili dievčatá a chlapci v jednotlivých kategóriách podľa roku narodenia (2008 – 2017), celkovo bolo teda 20 kategórií. V každej kategórií sa mohol zúčastniť jeden reprezentant z jednej školy. Za každé umiestnenie získal žiak body pre svoju školu a na záver podujatia bola vyhlásená najúspešnejšia škola s najväčším počtom bodov. Žiaci našej školy mohli štartovať všetci, no bodoval len najlepšie umiestnený žiak v kategórií.

Počasie v tento deň vyšlo, deti sa zabavili a zašportovali si. Charakterom pretekov bolo dokázať prekonať všetky pripravené prekážky a nevzdať sa. Deti sa počas pretekov zašpinili a zmokli, z čoho mali najväčšiu radosť. (text: Mgr. T. Gemza, foto: Mgr. M. Šteučeková) Ďalšie fotografie z podujatia nájdete TU.

Zúčastnené školy: Základná škola Štrba, ZŠ s MŠ Š. Náhalku Liptovská Teplička, ZŠ s MŠ Ždiar, ZŠ s MŠ J. D. Matejovie Lipt. Hrádok,
ZŠ Tatranská Lomnica, ZŠ s MŠ Šuňava, ZŠ s MŠ Vikartovce, Spojená škola Mierová Svit, ZŠ Hranovnica, ZŠ Východná, ZŠ s MŠ Štepánkovice

 


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.